وبلاگ پرنده های زینتی

در این وبلاگ به توضیح برخی پرنده های زینتی و نحوه جوجه کشی از آنها پرداخته شده است.

وبلاگ پرنده های زینتی

در این وبلاگ به توضیح برخی پرنده های زینتی و نحوه جوجه کشی از آنها پرداخته شده است.

  • ۱
  • ۰

استفاده از دستگاه جوجه کشی به منظور جوجه آوری چند سالی است که در بین عموم مردم رایج شده است. باتوجه به افزایش بسیار قیمت گوشت طیور و امکان نگهداری از طیور بخصوص در مناطق روستایی ، افراد ترجیح میدهند خود طیور خود را بزرگ کرده و با هزینه ای کمتر به گوشت و تخم مد نظر خود دسترسی داشته باشند.

بخصوص این مورد در پرورش طیوری همچون اردک ، بوقلمون و غاز بیشتر نمود پیدا میکند. در نتیجه ی این امر پرورش دهندگان اقدام به خرید دستگاه جوجه کشی میکنند. تخم هایی که در داخل دستگاه جوجه کشی قرار میگیرد باید دارای نطفه باشد .

تخم نطفه دار در اصطلاح به تخم هایی گفته میشود که حاصل جفتگیری مرغ و خروس باشند (به طور کلی حاصل جفتگیری نر و ماده طیور) . در نتیجه ی این امر تخم نطفه دار میشود و امکان تولید جوجه از آن مهیا میشود.

یکی از روش هایی که امکان مشاهده ی نطفه در داخل تخم را مهیا میکند نطفه سنجی می باشد که با استفاده از دستگاه هایی به نام نطفه سنج انجام میگیرد. مکانیزم عمل این دستگاه ها بسیار ساده است، با تاباندن نور بسیار به تخم، سبب دیده شدن رگه های نطفه در داخل آن میشوند . در مراحل مختلفی از جوجه کشی نطفه سنجی باید انجام بگیرد و تخم های بدون نطفه از داخل دستگاه خارج شوند. استفاده از این قابلیت در فاز صنعتی نیز بسیار مهم می باشد و در این فاز تخم ها به صورت کلی مورد بررسی قرار میگیرند . بررسی به موقع تخم های بدون نطفه سبب افزایش میزان موفقیت جوجه اوری در دستگاه های تولید جوجه میشود .

توجه به این امر بسیار ضروری می باشد که ممکن است تخم مدنظر دارای نطفه بوده ولی نطفه ی آن ضعیف باشد. دلایل ایجاد ضعف در تخم های نطفه دار نیز به شرح زیر می باشد :

- تغذیه ی نامناسب

- درست نبودن نسبت نر به ماده . در صورتی که تعداد نر در گله کم باشد و تعداد ماده بالا باشد، نر امکان جفتگیری مناسب با طیور را نخواهد داشت و در نتیجه به طیور پایانی اسپرم کمتری منتقل شده و نطفه ضعیف خواهد شد.

بدین ترتیب بهتر است در زمان خرید تخم نطفه دار به صورت کامل به محل پرورش طیور مراجعه کرده و گله ی پرورش را به صورت مستقیم از نزدیک مشاهده کنید. نسبت نر به ماده را مشاهد و از بهداشت محیط اطمینان کسب کنید چرا که وجود آلودگی می تواند سبب انتقال آن به طیور شده و در نتیجه باعث کاهش احتمال جوجه شدن آن تخم نطفه دار شود.

 

  • ۹۹/۰۷/۱۵
  • محمد علی دوست

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی